Russell/Joseph - Muffins (Drabble)

Gå ner

Russell/Joseph - Muffins (Drabble)

Inlägg  Eme i tor jul 07, 2011 10:15 pm

Joseph hade ännu inte vaknat. Gardinerna var slarvigt igendragna; svaga strålar av höstsol sträckte sig ut över det klädbeströdda golvet. Hans randiga tröja han haft på sig igår, George's svarta strumpor i ett hörn som han inte brytt sig om att hämta sedan rumindelningen tycktes ha skiftat. En tidning som vikts ihop vid notiserna om helgens händelser och Russell's smutsiga, slitna motorcykelkängor.

Joseph låg på magen med en kudde under den högra armen. Sängens andra kudde hade blivit upptryckt emot sängens huvudsida och han hade gömt sig under den i jakt efter den svalka en kuddes undersida kunde ge. Täcket hade möjligen kunnat ha slutat som en boll mot sänggaveln men det hade omsorgsfullt dragits upp över hans axlar som en mjuk, trygg kokong.

Russell hade klivit upp tidigare. Hade med en försiktig noggrannhet frigjort sig från armar och täcke och tryckt sin kudde i Joseph's famn för att inte låta honom vakna av den plötsliga bristen av något att omfamna. Han hade tyst men med sömndrucken blick försökt ta sig över sovrummets linoleumgolv utan att slå eller stöta emot något som kunde få Joseph att vakna. Resten utav lägenheten låg också i tystnad. Russell tyckte sig kunna höra taktfasta snarkningar här och där, en gammal säng som gnällde när någon vred på sig. Men ingen tycktes vakna än -klockan var ännu alltför tidigt på morgonen för sådana som dom.

I köket stod det disk från gårdagen; kaffekoppar och tallrikar från nattmaten. En urdrucken mjölkkartong, några ölflaskor som ingen hade orkat gå ut och slänga. Russell hade satt på kaffebryggaren. Den puttrade hemtrevligt, bryggde starkt kaffe precis som Joseph ville ha det. En träbricka som drogs fram från ett oorganiserat köksskåp och det skrammel kökssysslor åstadkom tedde sig mycket högre i den lugna tysnad han inte ville störa. Två koppar ställdes på träbrickan, morgontidningen dom premierade på hade hämtat från hallen för att läggas på brickan den också. En sked, två assieter. Svart kaffe utan socker i den ena koppen, kaffe med mjölk i det andra. Från skafferiet hämtade han påsen med choklad- och blåbärsmuffin han hade köpt igår natt i kvarterskiosken. Han lade upp bakverken på aschetterna, tryckte ett ensamt tårtljus i den med chokladsmak. En ask med tändstickor från kökslådan med småskräp, ett ryschande när stickan drogs emot spånet och ljuset tändes.

Russell fattade tag i brickan och gick långsamt för att inte spilla ut dom fulla muggarna med kaffe. Sköt varsamt upp den dörr han halvt stängt igen till sovrummet med ena axeln innan han starkare än menat sparkade igen den med hälen när han klivit in. Joseph grymtade till som om det sovande sinnet ville förebrå honom för den bryska början till uppvaknande. Med en djup suck och med klagande muskler som sträcktes för att få liv i dom vred Joseph sig sedan om, tungt för att lemmarna inte hunnit vakna än, och blickade ofokuserat dåsigt emot Russell. Han stönade igen när han tycktes förstå vem det var som hade stört honom och han sjönk ned emot den tilltryckta kudden vid huvudändan. Starka fingrar sköt rufsigt, mörklockigt hår från hans ögon för att sedan kunna gnugga liv i ansiktet.

"Hey", andades Russell lågt och han började gå igen efter att han omedvetet stannat till när Joseph återvänt till världen. Han log ned mot den sömndruckna Joseph, ställde ned brickan på Joseph's nattduksbord. Russell föste in Joseph mer emot mitten utav sängen och Russell satte sig i skräddarställning på sängen. Joseph hade inte besvarat hans hälsning, hade endast suckat till och drog sedan täcket upp emot hakan igen efter att ha flyttat på sig. Bruna halvslutna ögon följde hur Russell sträckte sig emot brickan igen, placerade den mellan sig själv och Joseph.

"Happy birthday, baby", log Russell, sköt brickan menade någon millimeter närmre Joseph.

Joseph hivade upp sig i en halvliggande ställning, tittade ned på brickan med dom köpta muffinsarena och det nybryggda pulverkaffet. Ett långsamt leende i takt med hjärnans uppvaknade bredde ut sig över Joseph's ansikte och han lutade sig nedåt för att kunna blåsa ut det ensamma ljuset.

"Thanks, Russell."

Eme

Antal inlägg : 23
Join date : 11-02-16
Age : 30

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet